Over Dagmar

Nu is het genoeg geweest dacht ik in 2014 en ik wist dat 't de laatste keer was dat ik het zo heb gedaan...

Van constant overprikkeld naar balans en verbinding

Nee. Niet meer. Nooit meer!

Nu ben ik geen fan van het gebruik van woorden zoals: nooit en altijd. 


Maar die keer in 2014 op mijn gloednieuwe bank in de woonkamer van mijn spiksplinternieuwe huis vroeg ik mezelf af of het niet de hoogste tijd was om het voorgoed anders te doen. Na voor mijn gevoel de zoveelste relatie die was mislukt.


Wat was er toch met mij aan de hand? 

Want is het mijn fout dat ik

 1. diepgang en verbindende gesprekken wil?
 2. dat ik tijd en ruimte voor mezelf nodig heb en niet alles samen wil of kan doen? 
 3. lang en diep nadenk over dingen en veel vragen stel? 
 4. al doodmoe word als ik eraan denk om heel mijn weekend vol te proppen met afspraken?


Maakt  me dat echt ongezellig, raar, een aansteller of kleinzerig?


Ik ging op zoek naar een antwoord. Want zo moeilijk kon het toch niet zijn...


En gelukkig was dat ook niet het geval, want ik heb ontdekt wat wel werkt...

belemmerende-overtuigingen

Rode draad

Ik heb heel veel mooie gesprekken gevoerd met mensen die ik helemaal niet ken. Met andere HSP's (hoogsensitieve personen). En met mensen die me niet willen begrijpen. "Je bent te dramatisch, te gevoelig, je stelt je aan, je bent te intens, te veel mens". Ik ging zo twijfelen aan wie ik was. Ik wist het echt even niet meer.


Eén ding stond als een paal boven water:


Elke keer is er een andere reden geweest waardoor mijn relatie stukliep. Bijvoorbeeld doordat ik tijd alleen nodig heb om mezelf op te laden en te ontprikkelen. Of omdat ik mijn weekenden niet vol wil proppen met afspraken terwijl dat wel van mij werd verwacht.


Allemaal andere redenen maar er was steeds 1 terugkerende factor en dat was ik. Dus was het tijd om te onderzoeken hoe ik het makkelijker voor mezelf kon maken. In mijn liefdesrelaties en ook in andere relaties zoals met vrienden, familie en collega's. 

Ik heb heel erg veel gelezen, heb coaching gehad, heb me laten bijscholen. En heb ontdekt dat ik niet gek, aanstellerig of te intens ben. Ik ben hooggevoelig. Toen ik dat wist viel het kwartje.


Ik begreep waarom ik deed wat ik deed en waarom ik voelde wat ik voelde. Dat was stap 1.


De tweede stap was om mijn grenzen aan te geven zodat ik balans kon houden tussen alsmaar overprikkeld zijn en ontspannen. 


Een logische stap 3 was afstand of zelfs afscheid nemen van sommige mensen. Het was een verademing en gaf me ruimte voor omgaan met mensen waar ik wel mezelf kon zijn. En dat was waar ik naar verlangde.

Mijn leven veranderde pas echt toen...

Wat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven was dat ik mijn woorden anders ging gebruiken. Op een manier die ervoor heeft gezorgd dat ik mijn leven kan leiden waar ik me goed bij voel. Met respect voor anderen. Waardoor ik makkelijk de balans kan houden tussen overprikkeld raken en ontspannen.


Het is niet over zomaar iets zeggen. Het gaat veel verder dan dat. Het gaat erom dat je zegt wat je wilt. Met de juiste woorden en de juiste intentie. Zo geef ik nu bijvoorbeeld mijn grenzen aan op een manier waardoor ik mijn eigen ruimte claim zonder dat ik me daarover schuldig voel of een ander kwets. Ik laat  mezelf in mijn waarde en de ander ook.


Ik voel emoties van anderen heel sterk. Mijn valkuil daardoor is: altijd maar klaar staan voor anderen. Nu geef ik mezelf  wat ik nodig heb. Rust en ruimte om me op te laden als ik me overprikkeld voel. 

Gezonde relatie aan gaan met jezelf

Verbinding met jezelf hebben kan pas als je een gezonde relatie aan gaat met jezelf. En daar spelen de woorden die je tegen jezelf zegt een mega belangrijke rol in. Waarom? Nou zodat je:


 • keuzes maakt die goed zijn voor jou 
 • niet constant overprikkeld raakt
 • makkelijk je grenzen aangeeft zonder dat jij je schuldig voelt


Ik zie zoveel vrouwen daarmee worstelen en daarom heb ik het tot mijn missie gemaakt om vrouwen en hooggevoelige vrouwen in het bijzonder te helpen om verbinding met zichzelf te krijgen. We willen heel veel maar als je jezelf niet begrijpt, als je jezelf niet accepteert dan is het bijna onmogelijk om dat wel van een ander te verwachten. Pas als je verbinding krijgt met jezelf kan je ook verbinden met anderen. Waardoor je kan zijn wie je bent zonder dat je overprikkelt raakt en zonder dat je je laat leiden door de mening van anderen.


En hoe kan je dat beter doen dan door woorden te geven aan je gevoel. En dat is nu precies waar ik je bij kan helpen.

Raak niet meer constant overprikkeld

Zodat je :


 • Niet meer met zo'n lang gezicht op het feestje staat omdat je eigenlijk in je joggingbroek op de bank wilt hangen
 • Ontzettend kan genieten van dat etentje met vrienden omdat je bewust hebt gekozen om daar te zijn 
 • Geen nee hoeft te zeggen tegen een familiedag want je hebt een andere uitnodiging moeiteloos afgezegd
 • Niet meer een hele dag hoeft bij te komen na een feestje
 • Alles kunt doen wat je wilt maar dan aangepast aan wat past bij jou en je hooggevoeligheid


Wil je weten of ik jou kan helpen om die balans te vinden in je leven tussen continu overprikkeling en ontspanning?


Plan dan een gratis Bonding Babbel.


Dit is een gratis gesprek via Zoom waarin we kennismaken en  gaan ontdekken hoe jij die balans kunt vinden als vrouw die wil leren omgaan met haar hooggevoeligheid. De Bonding Babbel is niet alleen gratis je zit ook nog eens nergens aan vast.

Plan je gratis Bonding Babbel


Maak een afspraak op het tijdstip dat jou uitkomt

Wat klanten zeggen tijdens coachingsessies

"Ja, ik wil mensen niet lastigvallen met mijn problemen, dus probeer ik gewoon zo gelukkig mogelijk voor hen te zijn. Maar jeetje ik kan het gewoon zeggen waar ik mee zit"
"Zodra ik boos word, begin ik te huilen maar ik ben dan nog steeds wel boos. Het voelt als een opluchting dat je zegt dat het er gewoon mag zijn."
"Vorige week kon ik je wel achter het behang plakken Dagmar. Nu snap ik wat je bedoelt en let ik meer op wat ik tegen mezelf zeg."
Goh het voelt alsof je me meeneemt op een innerlijke reis en dat is soms confronterend. Ïk voel veel beter waar ik tegen aanloop en begrijp waarom ik steeds over mijn grens heen ga."

"Ik weet ongeveer een half jaar dat ik hooggevoelig ben maar leer nu pas hoe ik er mee om kan gaan."

"Oh serieus zo heb ik er nog nooit naar gekeken."
Ik word vaak niet begrepen door ander mensen dat vind ik nu helemaal niet erg meer. Ik begrijp mezelf en heb mezelf geaccepteerd en daar heeft de training Taal van Je Intuïtie Spreken me bij geholpen
Ann

Worstel jij hier ook mee en wil je leren omgaan met je hooggevoeligheid?

Ik geloof dat verbinding met jezelf nodig is om balans te vinden tussen overprikkeling  en ontspanning. De woorden die je tegen jezelf zegt zijn daarbij de oplossing . Weet jij niet of je hooggevoelig bent? Doe dan de gratis test op mijn website en kom er binnen 5 minuten achter of je hooggevoelig bent.. 


Hooggevoelige vrouwen (HSP) verdienen het om zichzelf te kunnen zijn

 HSP's verdienen het om zichzelf te kunnen zijn

Gratis Test

Ben ik hooggevoelig

€0
Ontdek in 5 min of je een HSP bent
Trots en Tevreden met Jezelf (videotraining)

€97

Accepteer je hooggevoeligheid en leer ermee omgaan zodat je toch kunt doen waar jij je goed bij voelt


Taal van je Intuïtie Spreken

€997,-

Ontspannen leven dat past bij jou 

en je hooggevoeligheid. Stop met pleasen, bewaak je grenzen,  voorkom overprikkeling

Als je me zou kennen zou je weten dat...

Kite vliegeren

 Ik ben dol op kite vliegeren.  Zodra ik kan ga ik naar het strand om lekker te vliegeren. Ik ga er helemaal in op. Geniet er echt van. Het voelt als een sierlijke dans met de wind midden op het strand.  En soms voelt het ook als een zware workout in de sportschool.

Doe mij maar sneakers

Ik was lange tijd een sneakerverzamelaar.  Dit is een willekeurige greep uit mijn verzameling van iets meer dan 50 paar sneakers. Er was een tijd dat ik elke maand wel een paar kocht. Die tijd is voorbij maar mijn voorliefde voor sneakers blijft. Doe mij maar sneakers 🤩

Strand

Ik ben dol op het strand. Mezelf opladen of heerlijk genieten doe ik het liefst bij de zee. Lezen, pootje baden of een duik in zee, zonsondergang bekijken, lekker eten of drinken in een strandtent of 's avond om een vuurtje als het kan en mag. Ik kan daar geen genoeg van krijgen.

Liefdevol

Zelf heb ik Surinaamse roots en vind ik dat iedereen mag zijn wie die is. De wereld zit bomvol met oordelen en vooroordelen, waardoor we lijnrecht tegenover elkaar komen te staan vind ik. Ik geloof dat we het allemaal in ons hebben om de wereld een stukje liefdevoller te maken.

Bonding staat voor verbinding

Als je jezelf niet begrijpt en niet accepteert dan is het bijna onmogelijk om dat wel van een ander te verwachten. Pas als je verbinding krijgt met jezelf kan je ook verbinden met anderen waardoor je kan zijn wie je bent zonder dat je overprikkelt raakt en je laat leiden door de mening van anderen.


Ik kijk ernaar uit om je daarbij te helpen! Maak een afspraak voor een gratis Bonding Babbel via de knop hieronder, zodat we kunnen kennismaken via Zoom!


Tot gauw :-)

Kennismaken? Leuk!
Maak een afspraak. Je zit nergens aan vast